Slovenský pohár sme dohrali… nechtiac, no musíme to rešpektovať.

  • 11. marca 2021
  • fcrohoznik
  • Novinky
  • 0
  • 721 Zobrazení

Myšlienka SC, odkedy sa otvorila súťaž pre amatérske kluby, priniesla veľa zážitkov pre hráčov a fanúšikov menších klubov. To je hlavná motivácia hráčov vybojovať postup do ďalšieho kola a tam si pomerať sily s ligovým mužstvom. Veľká motivácia.

Žiaľ, rozhodnutie ukončiť súťaž pre amatérske kluby, pôsobí pre hráčov, funkcionárov a fanúšikov po celom Slovensku deprimovane.

Na toto rozhodnutie však treba pozerať z viacerých hľadísk.

1. nemôžeme ani trénovať, deti nechodia do škôl, nemôžu športovať…11.10. 2020, teda presne pred 5 mesiacmi sme odohrali posledný majstrovský zápas, bola situácia oveľa prijateľnejšia ako dnes, čiže je logické, že prišlo ku konkrétnemu rozhodnutiu.

Avšak, kto je zodpovedný za manažovanie situácie do ktorej sme sa dostali? A tí ľudia by mali vysvetliť, prečo už 5 mesiacov sme zatvorení a kolektívny šport je zakázanou činnosťou (ide predovšetkým o deti).

2. motivácia hráčov….budem rád, ak mi niekto poradí, ako mám motivovať hráčov, nech individuálne trénujú, keď situácia sa 5 mesiacov zhoršuje, potom sa čudujeme, že hráči odchádzajú  do okolitých krajín (v Českej republike Slavia Praha  – Karlovy Vary, zážitok pre amatérskych hráčov na celý život).

3. budúci ročník SC budeme nasadený do 4. kola, čo je myslím správne rozhodnutie, verím, že SFZ dodrží pravidlá aj z hľadiska odmeňovania najlepších regionálnych klubov (tí chlapci si to zaslúžia).

Hráči, funkcionári, fanúšikovia FC Rohožník, nevzdávame sa, práve naopak, čakajú nás ešte veľké výzvy a my budeme pripravení !!!

SME JEDEN TÍM, Ralboch

Marian Tóth, tréner A mužstva

Share: