O AKTUÁLNYCH TÉMACH S PREZIDENTOM KLUBU

  • 22. februára 2021
  • fcrohoznik
  • Novinky
  • 0
  • 512 Zobrazení

Na úvod môjho rozhovoru chcem všetkým popriať všetko dobré, veľa zdravia a hlavne trpezlivosti v tejto veľmi nepríjemnej dobe.


  1. Pán prezident, plánuje klub aj v tomto roku investovať do štadióna?

Čo sa týka zveľaďovania nášho futbalového stánku môžem potvrdiť že rok 2020 nebol vôbec dobrý, či to je po športovej, zdravotnej ale nakoniec i finančnej situácie klubu. Začali sme zimnou prípravou A mužstva ale i všetkých mládežníckych mužstiev, vynaložili sme financie a sami dobre viete ako to skončilo.

Začali sme prestavbu šatní, toaliet, chodby, vymenili a repasovali sa lavičky v šatniach a v neposlednom rade bežné opravy  a údržba pokračovali v rámci celého roka.

Tu chcem vyzdvihnúť ochotu a vôbec snahu jednotlivých ľudí, ktorí často a hlavne na úkor vlastného času trávili čas na našom futbalovom stánku.

Po čiastočnom opadnutí Corona krízy sa začalo trénovať, čo bolo potešujúce a hlavne sme všetci boli už nedočkaví  a navnadení na futbal.  No popri tom sme sa rozhodli odstrániť aj poslednú škvárovú plochu čo bolo už žiaduce, čo sa nám aj podarilo a štadión opäť  dostal iný výzor.

Čo sa týka investícií v tomto roku tak máme plány čo by sa dalo urobiť. Chceli by sme upraviť plochu pre divákov oproti šatniam, pre predstavu je to tak ako  vedľa tenisového kurtu, čiže jedna veľká rovina a lepší výhľad na hraciu plochu, ďalej skultúrniť tribúnu, vymeniť a osadiť stoličky miesto lavičiek. Všetko  závisí od financií, nakoľko vláda akosi zabudla na občianske združenia, pretože veľa vecí sa buduje cez projekty a keď nie sú vyhlásené, nemôžeme čerpať, resp. ich využívať.

  1. Ako sa prejavila kríza v zložení A mužstva?

Ako som už uviedol v úvode, pre nikoho táto kríza nie je príjemná, hráči však veľmi rýchlo pochopili ako sa dá napredovať aj počas zákazov a príkazov / podľa mňa nepremyslených/, čoho bolo jasným dôkazom umiestnenie nášho mužstva v tabuľke.  Mužstvo má obrovský mentálny a samozrejme aj fyzický potenciál, čo sa potom aj prenáša do tréningov a samozrejme aj zápasov. Čo sa týka zloženia mužstva, toto má v kompetencii tréner a obaja vedúci mužstva a samozrejme všetci komunikujú aj so mnou.

Ale predsa len nastali nejaké zmeny v mužstve, podľa mňa len kozmetické. Z mužstva odišiel do Rakúska Kadera a Vala. Naopak prišla nová posila z Rakúska Turlík. Ale potešiteľné je že veľa hráčov kontaktovalo klub zo záujmom reprezentovať, čomu sme na jednej strane veľmi radi, no na druhej nechceme príliš zasahovať do skladby mužstva.

  1. Mládež je dôležitá pre budúcnosť každého klubu, aké sú plány v našom klube?

Určite veľmi dôležitou súčasťou klubu je mládež. Ja len  veľmi dúfam a verím, že sa táto hoci opäť poviem nezmyselná prestávka, neprejaví negatívne na kolektívoch mládežníckeho futbalu. Deťom a mládeži to nesmierne chýba, často jednotlivci chodia na „prechádzky“ okolo štadióna a veľmi rád by som už videl, aby behali na čerstvom vzduchu po ihrisku.

Možno pre niektorých, ktorí sa až tak nezaujímajú o futbal v Rohožníku spresním, že klub pracuje s vekovými kategóriami U8, U9, U11, U13, U15 a U19. Toto by sme chceli určite zachovať aj keď niekedy to nie je  ľahké.

  1. Ako je klub pripravený na návrat k tréningovému procesu pre všetky kategórie?

Klub je pripravený štandardne a úprimne si želám, aby to bolo čo najskôr. Aj keď možno to tak nevyzerá, všetko je pripravené ako má byť. Niektoré kategórie čakajú nové treningové a vychádzkové súpravy a samozrejme nedočkaví tréneri.

  1. Aký je Váš názor na budúcnosť amatérskeho futbalu v období po Covid 19?

Amatérsky futbal veľmi utrpel počas tejto krízy. Na tom sa snáď zhodneme všetci. Aj predstavitelia futbalových zväzov často nevedia ako ďalej, intenzívne komunikujeme a dá sa povedať na dennej fáze čo a ako ďalej. Zdá sa mi veľmi nelogické že ak sa môže hrať prvá a druhá liga za presných podmienok, prečo by sa nemohla hrať aj tretia, štvrtá a ostatné ligy. Myslím že Covid si nevyberá. Isteže by to mohlo možno stáť o niečo viac financií / testovanie, zvýšenie hygienických štandardov/, no zrovna pre náš klub by som v tomto smere problém nevidel, hravo by sme ho zvládli. S určitosťou viem povedať, že veci sa musia akútne pohnúť nakoľko je treba dohrať Slovenský pohár / je to požiadavka UEFA/ a samozrejme aj náš klub je súčasťou, takže v blízkej dobe by sa čo to snáď už mohlo začať.

Samozrejme najprv príprava a potom i samotné zápasy, rozhodnúť by sa malo na najbližšom výkonnom výbore SFZ 18.02.2021…. určite budeme netrpezlivo čakať.

  1. Vyjadrili Vaši partneri a sponzori ochotu ďalšej spolupráce?

Aj keď situácia ohľadom ekonomiky nie je nijako ružová, tak s našimi partnermi a sponzormi sme v kontakte, nikto z nich zatiaľ neodstúpil, resp. nepovedal že by náš klub nepodporoval. Možno otázkou bude množstvo a sila podpory, ale ani tu by som nechcel špekulovať. Čas ukáže ako ďalej.


Na záver by som chcel poďakovať všetkým, ktorí sa o klub FC Rohožník zaujímajú, či už aktívne alebo pasívne. Chcel by som všetkým popriať hlavne pevné zdravie a pevnú vieru, že čoskoro sa vidíme v priestoroch štadiónu.

S pozdravom prezident FC Rohožník Jozef Karšay.

Share: