Vyjadrenie klubu k súčasnej situácii

  • 31. marca 2020
  • fcrohoznik
  • Novinky
  • 0
  • 1138 Zobrazení

Milí fanúšikovia a priaznivci FC Rohožník,

dovoľte, aby sme sa  Vám prihovorili v tejto náročnej situácii, v ktorej sa nachádzame.

Život je momentálne paralyzovaný nielen v našom klube, ale v celej krajine, Európe aj na svete, šport nie je súčasťou našich myšlienok. Je nám nesmierne ľúto, že sa nebudeme v nasledujúcich mesiacoch stretávať na futbalových štadiónoch. Existuje však viac dôvodov, pre ktoré sa rušia športové súťaže.

Dôvody:

  1. zdravotné
  2. bezpečnostné
  3. odborné
  4. finančné
  5. pracovné

V prvom rade ide o zdravie všetkých aktérov, blízky kontakt hráčov, ľudí okolo futbalu by mohol byť obrovským bezpečnostným rizikom.

Ľudia v prvom rade musia riešiť svoje živobytie, náročné situácie nás ešte len čakajú a treba sa v prvom rade starať o prácu a zamestnanie, šport bude chvíľu, veríme, že len chvíľu v úzadí.

 Z odborného hľadiska by bola potrebná aspoň 3 týždenná intenzívna príprava, hráči nie sú profesionáli, nedalo by sa zabezpečiť dodržať rovnaké pravidlá fair play, pretože po obnovení otvorenia škôl a pohybu ľudí bude každý riešiť v prvom rade zamestnanie. Navyše hráči na tejto amatérskej úrovni nedokážu neustále absolvovať tzv. anglické týždne.

Klub FC Rohožník bol oslovený, aby bol súčasťou poradného tímu ako koordinátor a vyslovil svoj názor a postoj k momentálnej situácii, kedy anulovanie ročníka 2019-20 sa nám javí ako najlepšie riešenie.

Všetkým nám záleží na čo najrýchlejšom zvládnutí pandémie COVID – 19, je potrebné dodržiavať pravidlá, ktoré nám nariaďujú autority štátu a krízového štábu,  dnes je nemožné určiť termín ukončenia životne dôležitých opatrení, ale ubezpečujeme všetkých fanúšikov, priaznivcov, partnerov klubu FC Rohožník, že vedenie a hráči urobia všetko pre to, aby sme nadviazali na úspechy a získaný kredit, ktorý si klub FC Rohožník získal vo futbalovom prostredí za posledné obdobie.

vedenie klubu FC Rohožník

Share: