FC ROHOŽNÍK 2 : 1 FK VAJNORY

  • 12. marca 2018
  • fcrohoznik
  • Novinky
  • 0
  • 949 Zobrazení

Konečne sa skončila zimná príprava a mohli sme naskočiť do súťažného rytmu. Chcem sa poďakovať vedeniu FC Rohožník na čele s hospodárom Jožkom Karšayom, že sa postarali o vytvorenie podmienok, aby sme dnes mohli na zápas nastúpiť. Ihrisko bolo síce s mäkkým podkladom a veľmi náročné na kombinačnú hru i kondíciu, avšak množstvo vytvorených šancí ( škoda, že nepremenených, lebo zápas by vyzeral úplne odlišne ) nám ukazuje, že sme na správnej ceste. Po odchode skúsenejších a nosných hráčov pracujeme na novšej verzii FC Rohožník. To zo sebou prináša rôzne situácie, s ktorými však budeme pracovať a zlepšovať ich.

V dnešnom zápase fúkal silný vietor, bol náročný terén a prechod z umelej trávy na prírodnú si vyžaduje inú prácu s loptou a pohyb. Prvých dvadsať minút prebiehalo podľa predpokladov, dominancia, tlak, šance a gól. Kľúčový moment pokladám situáciu, kedy Horváth po pressingu odobral súperovi loptu, žiaľ úplne sám pred brankárom neskóroval. Hneď na to po chybe z jedinej nebezpečnej situácie nás súper trestal. To ma mrzí najviac, že sme v tomto súboji inkasovali gól, z hľadiska kvality súpera sme ho súperovi ponúkli. Potom to bolo do polčasu veľmi rozhárané.

V druhom polčase aj proti vetru sme chceli pokračovať v hre z prvých 20 minút, bolo však veľa nepresností a vo finálnych fázach nám chýbal pokoj. Striedajúci hráči oživili hru, preskupili sme zostavu a šance opäť pribúdali. Po jednej z nich vyhral hlavičkový súboj Lorinczi a Horváth v situácii pred brankárom nezaváhal. Chcelo to streliť tretí gól, no verím, že sme si nejaké nechali do Petržalky.

Zápas mi ukázal veci, s ktorými treba pracovať pre úspech na Petržalke. Súboj prvého ( Rohožník ) a druhého ( Petržalka ) vždy prináša náboj. Petržalka je posilnená o viacerých hráčov, ich mužstvo má plno ligových a druholigových štartov a skúseností, v príprave odohrala fantastické zápasy ( napr. s Interom 6:1. S Bruckom 2:0 ), navyše je to najväčší kandidát na postup a to je aj ich jediný cieľ. Je to kvalitné mužstvo, zápas sa však začína od stavu 0:0 a ja chcem pozvať všetkých fanúšikov FC Rohožník a všetkých Záhorákov ( aj náš krásny región reprezentujeme ), prídite nás povzbudiť a my budeme bojovať zo všetkých síl a necháme v zápase celé naše srdiečko.

Tréner Marian Tóth

https://www.facebook.com/pg/FC-Roho%C5%BEn%C3%ADk-870512296403155/photos/?tab=album&album_id=1595706247217086

Share: